ATAŞ: İKTİDAR ÜRETİCİLERİ KADERİNE TERK ETMİŞTİR!


İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyarak, iktidarı uyarmaya ve çözüm çağrısı yapmaya devam ediyor. Ataş, bu kez de yem fiyatlarında yaşanan sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

YEM FİYATLARI NEREDEYSE GÜNLÜK ZAMLANIYOR, SON BİR YILDA YÜZDE 100 ARTIŞ VAR

“İktidardan istediği desteği bir türlü alamayan hayvancılıkla uğraşan işletmelerimiz zor durumda” diyen Milletvekili Ataş, “Ekonomik krizin giderek derinleşmesi ve döviz kurlarının sürekli yükselmesi üreticilerimizi doğrudan etkilemektedir. Seslerini bir türlü iktidara duyuramayan üreticilerimiz feryat etme noktasına gelmiştir. Hayvancılık üretim giderlerinin yaklaşık yüzde 75’ini yem fiyatları oluşturmaktadır. Yem hammaddesinde yurtdışına bağımlı olan ülkemizde, döviz kurlarında ki yükselmeler nedeniyle yem fiyatları neredeyse günlük zamlanıyor. Yem fiyatları son bir yılda yüzde 100 arttı. Yaşanan kuraklıkta dikkate alındığında yaşanacak rekolte kaybı ile yem fiyatlarında artış devam edecektir. Buna karşın et-yem, süt-yem ve yem-yumurta paritesindeki düşüş üreticiyi düşündürüyor. Yem fiyatları ile kırmızı et ve çiğ sütte parite artık işlemez hale geldi. Mevcut şartlarda üreticinin üretimini sürdürebilmesi için çiğ süt ve kesim fiyatlarının çok daha fazla olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLER FERYAT EDERKEN, İKTİDAR KULAKLARINI TIKAMIŞ, ONLARA SIRTLARINI DÖNMÜŞ DURUMDA

Yem fiyatlarına acilen müdahale edilerek, üreticilere doğrudan destek verilmezse, üreticilerin birçoğunun hayvanlarını zarar etme pahasına kesime vererek, üretimi bırakacaklarını dile getiren ve bu konuda AKP iktidarını uyaran İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “İktidar, üreticilerimizin haklı taleplerine karşılık vermek zorundadır. Üreticiler feryat ederken, yetkililer, kulaklarını tıkamış, sırtlarını dönmüş, üreticilerimizi kaderlerine terk etmişlerdir” dedi.

BAKAN’DAN SORULARINA YANIT İSTEDİ

Milletvekili Dursun Ataş, Meclis Başkanlığına konuyla ilgili olarak soru önergesi de sunarak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den de şu sorularına yanıt istedi: Yem fiyatlarının kontrol altına alınmasıyla ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır? Üreticilerimize doğrudan destek verilmesine yönelik bir çalışma yapılacak mıdır? Üreticilerimize verilen desteklemelerin döviz artış veya enflasyon oranında güncellenmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Çiğ süt alım ve hayvan kesim ( karkas et alım ) fiyatlarında herhangi bir artış yapılacak mıdır? Üreticilerimizi girdi fiyatlarında ki sürekli artışlara karşı nasıl koruyacaksınız?